VZHLEDEM K VYTÍŽENÍ ZÁSILKOVNY.CZ U DOPRAVY DOMŮ JE MOŽNÉ, ŽE TVŮJ BALÍK BUDE DORUČEN VE VÝJIMEČNÝCH PŘÍPADECH NA NEJBLIŽŠÍ ODBĚRNÉ MÍSTO. OMLOUVÁME SE, NEDOKÁŽEME TO OVLIVNIT.

Kavárna doma?

Všem nám teď chybí naše oblíbené kavárny, kde v průběhu pracovního týdne hledáme aspoň na chvíli oázu klidu a nebo kam o víkendu bereme své drahé polovičky, kamarády, blízké. Kdo má rád kávu, má určitě tu svoji oblíbenou kavárnu, espresso bar, bistro, bez jehož návštěvy se prostě neobejde. Chodíme tam nejen kvůli výborné kávě, ale také kvůli lidem, co nám ji připravují, kvůli atmosféře a nebo třeba vůni, co se zintenzivní ve chvíli, kdy páka čeká na svoji dávku čerstvě namleté dávky. Zkrátka důvodů jsou tisíce a teď nám z toho zbyla akorát tak výdejní okénka.

Chodíme dál, chceme podpořit naše milované podniky, pozdravit a prohodit aspoň dvě věty, koupit si něco dobrého, rychlé kafe s sebou. Ale není to úplně ono. Pečlivě a s láskou udělaný filtr si přeci musíme užít hezky v sedě, pozorujíc dění okolo nás, frmol za barem, přicházející a odcházející zákazníky nebo si u toho odškrtat úkoly z diáře, přečíst pár řádků v knize.

Brzo se toho zase dočkáme, ale ta kávová kultura nám zkrátka chybí. Tak proč si ji nenavodit trochu doma? Jasně, espresso stejných parametrů, na které jsme zvyklí si málokdo z nás doma udělá - je jen pár bláznů, co si domů pořídili mašinu a mlýn a to vše v ceně ojeté Fabie. Ale taková filtrovaná káva - ta se s trochou cviku a základním vybavením dá připravit doma a ve kvalitě, která by leckdy mohla soutěžit s baristama na tuzemských nebo hned mezinárodních soutěžích. A v tom je to kouzlo - poctivý filtr, na který jsme naučení z našeho oblíbeného podniku si dokáže připravit opravdu každý. Navíc ta radost z faktu, že se nám ten filtr sakra povedl, je k nezaplacení. Tak proč to nezkusit, když je teď toho času tak nějak více, internet je plný receptů a návodů. Až si zase za chvíli sedneme do své oblíbené kavárny, necháme si připravit filtr, tak můžeme hodnotit, porovnávat a nebo prostě říct, že ho doma umíme taky tak skvěle. A to je dovednost, která se nikdy neztratí.

Takže rychle k hladovému okénku na dopolední / odpolední espresso a zákusek "na pak", povzbudit naše baristy, co to nevzdávají a bojují s nepřízní osudu a doma pak ze sebe udělat lepší home baristy, co vy na to?