Recept na Torch Mountain dripper

Už chvíli si filtrovanou kávu připravujeme přes japonský dripper Torch Mountain, a protože nám z něho káva fakt chutná - má čistou chuť a dokáže krásně vystihnout její chuťový profil, nebudeme dělat tajnosti a ukážeme vám tu náš repcet :) U nás jsme jediní, kdo mají výrobky od Torch k dispozici a tak se sluší a patří ho s vámi sdílet, no ne?

 

Notičky k našemu receptu:

množství kávy: 14g

hrubost mletí: na filtr, střední mletí

množství vody: 210g

poměr: 1:15

teplota vody: 93 st. C

dripper: Torch Mountain Dripper

 recept_mountain_dripper

recept_mountain_dripper-2

Vodu si nahřejeme hezky na 93st (zde ale doporučujeme experimentovat i s nižší teplotou vody), propláchneme filtr (na tomto receptu používáme Kalita Wave 155 s plochým dnem) a můžeme začít. Kávu nameleme na střední hrubost mletí, např. na mlýnu Fellow Ode na stupnici 6,5, na Comandante mlýnku na 22 kliků. Do propláchnutého filtru si nasypeme kávu a jemným poklepáním na bok dripperu srovnáme její povrch do roviny. A jdeme na zalévání...

 

recept_mountain_dripper-3

recept_mountain_dripper-4

 

Nejdříve nalijeme velmi jemně 30g vody pro nakvetení (bloom) kávy, následně v čase 0:30s dolijeme dalších 70g vody. Kdo chce, může kávu jemně promíchat lžičkou nebo kroužením celého filtru. V čase 1:00 dolijeme poslední dávku 110g vody, celkem tedy máme na váze 210g vody. Přefiltrování kávy by mělo trvat cca 2 minuty. Pokud je čas delší, použijte trochu hrubší mletí, v opačném případě zkuste trochu jemnější. A filtr pro 1-2 osoby je připraven. 

 

recept_mountain_dripper-5

recept_mountain_dripper-6