Už chvíli si filtrovanou kávu připravujeme přes japonský dripper Torch Mountain, a protože nám z něho káva fakt chutná - má čistou chuť a dokáže krásně vystihnout její chuťový profil, nebudeme dělat tajnosti a ukážeme vám tu náš repcet :) U nás jsme jediní, kdo mají výrobky od Torch k dispozici a tak se sluší a patří ho s vámi sdílet, no ne?
Notičky k našemu receptu:
množství kávy: 14g
hrubost mletí: na filtr, střední mletí
množství vody: 210g
poměr: 1:15
teplota vody: 93 st. C
dripper: Torch Mountain Dripper
Vodu si nahřejeme hezky na 93st (zde ale doporučujeme experimentovat i s nižší teplotou vody), propláchneme filtr (na tomto receptu používáme Kalita Wave 155 s plochým dnem) a můžeme začít. Kávu nameleme na střední hrubost mletí, např. na mlýnu Fellow Ode na stupnici 6,5, na Comandante mlýnku na 22 kliků. Do propláchnutého filtru si nasypeme kávu a jemným poklepáním na bok dripperu srovnáme její povrch do roviny. A jdeme na zalévání...
Nejdříve nalijeme velmi jemně 30g vody pro nakvetení (bloom) kávy, následně v čase 0:30s dolijeme dalších 70g vody. Kdo chce, může kávu jemně promíchat lžičkou nebo kroužením celého filtru. V čase 1:00 dolijeme poslední dávku 110g vody, celkem tedy máme na váze 210g vody. Přefiltrování kávy by mělo trvat cca 2 minuty. Pokud je čas delší, použijte trochu hrubší mletí, v opačném případě zkuste trochu jemnější. A filtr pro 1-2 osoby je připraven.