Cloud Picker

Irská pražírna byla založena v roce 2013 Frankem Kavanaghem a Peterem Sztalem. Byla vůbec první v Dublinu.
Poté, co oba měli dost práce v oblasti grafického designu a korporátního bankovnictví, rozhodli se otevřít vlastní pražírnu. Jméno Cloud Picker pocházelo z jejich cesty do severního Thajska, kde navštívili kávové plantáže v oblasti Doi Chang na hranici s Thajskem / Barmou a kam museli jít doslova přes oblaky, aby viděli sběrače kávy! Mimo skvělou kávu se Cloudpicker zaměřují na životní prostředí - jejich balení je 100% recyklovatelné a kompostovatelné a zároveň CO2 neutral.

cloud_picker_intro

Cena

259359
1259359

Značky

Položek k zobrazení: 5
Novinka
Henry Blend
259 Kč
 
Detail
Skladem (> 5 ks)
Burundi Kibingo
329 Kč
 
Detail
Skladem (> 5 ks)
Peru - La Nueva
329 Kč
 
Detail
Skladem (> 5 ks)
Akce Novinka
Timor Rotutu
329 Kč
 
Detail
Skladem (> 5 ks)
Akce Novinka
Indonesia Lintong Nihuta
CREME BRULE, BROSKVE, ČERNÝ ČAJ  250g  | Cena za gram: 1,60 Kč  |  Cupping skóre: - b  Broskve z lávy   Lintong Nihuta - svěží broskvová acidita, sladkost, černý čaj. Velmi smělá káva pro kávové nadšence z oblasti, která psala historii naší planety. Pochází z družstva James Farmer Group, které je v oblasti největšího sopečného jezera na světě - Toba. Samotné jezero leží v kaldeře starověkého supervulkánu v severní části Sumatry. Největší erupce vulkánu se odehrála před 75 000 lety a byla zdrucíjí - vyhladila téměř celou lidskou populaci na planetě.  No a jak všichni tuší - sopečná půda je velmi úrodná a ideální nejen pro výběrovou kávu. V kombinaci s nejvýše položenou oblastní v severní Sumatře z těchto třešní prostě nemůže být nic průměrného :)  Třešně se po ručním sběru ještě ten samý den rozdrtí a fermentují přes noc. Poté se opláchnou čistou vodou a suší se na slunci po dobu cca 2 dní. Následně se mechanicky odstraní pergamen a samotné zrno se suší na slunci do doby dosažení optimální vlhosti.    Samotná metoda zpracování zrna formou "WET HULL" je specifická pro Indonésii zejména díky vlhkému klimatu. Vychází z mokré metody, ale narozdíl od ní se pergamen odstraňuje v průběhu sušení a nikoli až na samotný závěr.      Sopečná půda má dobře známou souvislost s úrodností v půdě pro pěstování kávy a půda kolem tohoto jezera je extrémně bohatá na živiny. Tato oblast má také nejvyšší nadmořskou výšku v severní Sumatře: další příspěvek ke komplexní chuti tohoto bobu. Po ručním sběru se kávové třešně týž den rozdrtí a fermentují přes noc. Poté se omyjí čistou vodou a suší se na slunci po dobu až 2 dnů, poté se pergamen mechanicky odstraní a fazole se nechají sušit na slunci, dokud není dosaženo optimální vlhkosti. Nejlepší tip: Doporučujeme recept na vaření 25 g na 500 ml nebo 2 šálky pomocí metody papírového filtru, abyste skutečně získali kyselost broskví a rebarbory.       O pražírně: Irská pražírna byla založena v roce 2013 Frankem Kavanaghem a Peterem Sztalem. Byla vůbec první v Dublinu.Poté, co oba měli dost práce v oblasti grafického designu a korporátního bankovnictví, rozhodli se otevřít vlastní pražírnu. Jméno Cloud Picker pocházelo z jejich cesty do severního Thajska, kde navštívili kávové plantáže v oblasti Doi Chang na hranici s Thajskem / Barmou a kam museli jít doslova přes oblaky, aby viděli sběrače kávy! Mimo skvělou kávu se Cloudpicker zaměřují na životní prostředí - jejich balení je 100% recyklovatelné a kompostovatelné a zároveň CO2 neutral.  
359 Kč
 
Skladem (> 5 ks)
5 položek celkem