Recepty

Každé zrnko výběrové kávy píše svůj vlastní příběh. Příběh lidí, které ho vypěstovali, sklidili a poté zpracovali metodou, která podtrhne charakter kávy. Příběh pražiče, který se vždycky snaží, aby takto cennou komoditu, kterou výběrovka beze sporu je, vždy správně upražil a potenciál zelené kávy přetvořil ve světle hnědé voňavé zrno, které se po správné přípravě ukáže v celé své kráse - chuti i vůni ve tvém hrnku. A proto ti zde budeme postupně odhalovat recepty na kávy, které najdeš v naší aktuální nabídce a nebo recepty, které máme za ta léta vyzkoušené a prověřené a víme, že fungují.

Espresso: Rwanda Isimbi

Tento recept je připravený na míru kávě Rwanda Isimbi od španělských Puchero. Vychází z předpokladu, že budeš připravovat double espresso. Káva nabízí šťavnatou aciditu, sametové tělo a dlouhou dochuť. Díky tomuto receptu vynikne chutě hrušek, borůvek, jablka a čoko. Funguje skvěle i s mlékem. Připraveno na La Marzocco Linea Mini, voda 140 ppm. IN: 19g kávy OUT: 40g ČAS: 34 vteřin      ...

Recept na dripper V60 podle Scotta Rao

Dnes si zde ukážeme jeden z mnoha receptů na přípravu filtrované kávy pomocí dripperu Hario V60. Tento dripper je zřejmě nejpopulárnější na celém světě a troufneme si tvrdit, že v každé pořádné kavárně má své místo u alternativních metod přípravy káv. Recept vychází od guru výběrové kávy, díky kterému se stal svět výběrovky populárnější a dostupnější pro mnoho dalších lidí, ze kterých se postupně stali třeba baristé. Je jím Scott Rao, jenž úspěšně založil a vedl několik kaváren a poté se vrhnul na edukaci, psaní knih, přednášky a konzultace zejména v oblasti pražení káv. Na začátek pár doporučení: vybírej kávu, která je vhodná pro alternativní metody přípravy (na filtr, pour over) přesn...

2 položek celkem
Zpět do obchodu