v termínu 9.5.-22.5.2022 jsme si naordinovali dovolenou. Vaše objednávky budou odbaveny hned, jak se vrátíme!

Recepty

Každé zrnko výběrové kávy píše svůj vlastní příběh. Příběh lidí, které ho vypěstovali, sklidili a poté zpracovali metodou, která podtrhne charakter kávy. Příběh pražiče, který se vždycky snaží, aby takto cennou komoditu, kterou výběrovka beze sporu je, vždy správně upražil a potenciál zelené kávy přetvořil ve světle hnědé voňavé zrno, které se po správné přípravě ukáže v celé své kráse - chuti i vůni ve tvém hrnku. A proto ti zde budeme postupně odhalovat recepty na kávy, které najdeš v naší aktuální nabídce a nebo recepty, které máme za ta léta vyzkoušené a prověřené a víme, že fungují.

Espresso: Rwanda Isimbi

Tento recept je připravený na míru kávě Rwanda Isimbi od španělských Puchero. Vychází z předpokladu, že budeš připravovat double espresso. Káva nabízí šťavnatou aciditu, sametové tělo a dlouhou dochuť. Díky tomuto receptu vynikne chutě hrušek, borůvek, jablka a čoko. Funguje skvěle i s mlékem. Připraveno na La Marzocco Linea Mini, voda 140 ppm. IN: 19g kávy OUT: 40g ČAS: 34 vteřin      ...

Recept na dripper V60 podle Scotta Rao

Dnes si zde ukážeme jeden z mnoha receptů na přípravu filtrované kávy pomocí dripperu Hario V60. Tento dripper je zřejmě nejpopulárnější na celém světě a troufneme si tvrdit, že v každé pořádné kavárně má své místo u alternativních metod přípravy káv. Recept vychází od guru výběrové kávy, díky kterému se stal svět výběrovky populárnější a dostupnější pro mnoho dalších lidí, ze kterých se postupně stali třeba baristé. Je jím Scott Rao, jenž úspěšně založil a vedl několik kaváren a poté se vrhnul na edukaci, psaní knih, přednášky a konzultace zejména v oblasti pražení káv. Na začátek pár doporučení: vybírej kávu, která je vhodná pro alternativní metody přípravy (na filtr, pour over) přesn...

2 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení