VÝBĚROVKA JE NAŠE VÁŠEŇ

Jestli jdeš na jistotu, asi víš, co pojem "výběrovka" alias výběrová káva znamená - je to jednoduše zrnková káva té nejvyšší kvality. Ale opakování je matkou moudrosti, takže pár vět neuškodí. Pojem je sám o osobě vcelku mladý, poprvé jsi se s ním mohl setkat v roce 1974 (pokud už jsi byl na světě). Podle americké Asociace pro výběrovou kávu (SCAA) musí mít tato káva minimálně 80 bodů z celkem 100 možných. Výběrová káva se hodnotí podle různých senzorických kritérií, podstatnou roli hraje samotná degustace (cupping). Podíl výběrové kávy v celosvětovém měřítku kávy je kolem 8% a stále roste. Když si vybereš kávu z naší nabídky, i díky tobě bude číslo prudce stoupat vzhůru. Zrnkovou kávu máme vždy čerstvou, aby byl tvůj zážitek z jejího pití co nejlepší. 

Sami víme, že když ti něco zachutná, rád se k tomu budeš vracet, proto si zakládáme na ucelené a stálé nabídce těchto pražíren, kterou ale chceme průběžně upravovat (ať je co objevovat)

Tak jdeme na to, kafe prostě bereme vážně. Je to naše vášeň.

 

 

Cena

2001000
12001000

Značky

Chuťový profil

Pražení

Země původu

Položek k zobrazení: 35
Novinka
ETHIOPIA - Bombe
250 Kč
 
Detail
Skladem (2 ks)
ETHIOPIA - Refisa Nensebo
250 Kč
 
Detail
Skladem (2 ks)
RWANDA - Nova Gicumbu
250 Kč
 
Detail
Skladem (1 ks)
HONDURAS - Carlos Estevez
350 Kč
 
Detail
Skladem (1 ks)
COLOMBIA Diego Samuel Bermudez
RŮŽOVÝ GREP, BÍLÁ ČOKOLÁDA, BEZOVÝ KVĚT Balení: 250g  | Cena za gram: 2,36 Kč  |  Zrnková káva  Úžasná soutěžní káva, skóre 90b   Diego Samuel věnoval posledních 13 let svého života pěstování kávy v Bolívaru, kde se naučil zpracovávat kávu v high-end kvalitě a to způsoby, které nemají ve světě obdoby. Doslova vyvíjí vlastní fermentační postupy. V případě této fermentované kolumbie se držel striktně tohoto postupu: kávové třešně byly fermentovány anaerobně 48h, druhá fermentace probíhala po 96h, kdy na třešni byla už pouze dužina. Poté takto připravené zrno projde termickým šokem při 40 st. C, poté 12 st. C. A v poslední fázi káva kontrolovaně prosychá po dobu 34 hodin a při teplotě 35 st. C a vlhkosti vzduchu 25%, dokud zrno nedosáhne 10-11% vlhkosti. Je to skoro raketová věda, ale výsledek stojí za to. Tohle kafe musíš vyzkoušet! Růžový grep s bílou čokoládou, krásná sametová mátová dochuť.     O pražírně: Za pražírnou Puchero stojí Paloma a Marco, Španělka a Ital. Po mnoha letech života v Londýně se rozhodli zpomalit, přemýšlet, nahlédnout na věci z nových perspektiv a podívat se, kam je jejich nová cesta zavede... A zavedla je na dlouhou cestu přes různé země a kontinenty. Během této cesty měli štěstí, že se setkali s inspirujícími lidmi, kteří jim ukázali svět výběrové kávy. Za pár měsíců později noví přátelé dorazili k nim domů, předali jim know how a od té doby se začala psát historie pražírny PUCHERO, která sídlí v provincii Valladolid. Z původního skladu situovaného na venkově vytvořili své sídlo a pražírnu, kde se zelené kávové zrno mění na světle praženou kávu na pražičce Coffee Tech Ghibli R15, která pojme 15kg kávy. Kávu získávají napřímo od pěstitelů nebo od distributorů jako je Nordic Approach. Vedle toho našli ještě lásku ke kakau a výrobě kvalitní čokolády. Vždyť tyhle dvě suroviny mají k sobě relativně blízko.
591 Kč
 
Skladem (3 ks)
PERU Maribel Herrera
349 Kč
 
Detail
Skladem (> 5 ks)
Novinka
GUATEMALA Santa Elisa
339 Kč
 
Detail
Skladem (> 5 ks)
Novinka
RWANDA Isimbi
299 Kč
 
Detail
Skladem (> 5 ks)
Novinka
Novinka
BOLIVIA - Villa Rosario
390 Kč
 
Detail
Skladem (5 ks)
Novinka
KENYA - Kigwandi AB
290 Kč
 
Detail
Skladem (4 ks)
Novinka
Candies & Nuts Espresso
299 Kč
 
Detail
Skladem (1 ks)
Nahoru
Další produkty
35 položek celkem