BURUNDI - Kibingo

Neohodnoceno

Zrnková výběrová káva, 100% arabica

Chuťový profil: brusinky, citrón, med, čaj

Balení: 250g

Cena za gram: 1,56 Kč

Farma Kibingo čítá na 3500 registrovaných členů, kteří pěstují své kávovníky v oblasti Kayanza. Tahle konkrétní káva je zpracována promytou metodou za přispění kvasinek Cima během samotné fáze fermentace. Kvasinky v tomto případě dokázaly pořádně rozjet kvasný proces a výsledkem je suprově ovocná káva. Delší doba fermentace pak zajistí zrnkům vstřebání bílkovin (metabolitů), což zvyšuje samotnou chuť kávy, její komplexnost a svěžest. Cima kvasnice fungují jako takový "booster". Výsledkem je krásně šťavnatá a sladká káva. To chceš :)

 

filtr

 

O pražírně:

Za pražírnou Puchero stojí Paloma a Marco, Španělka a Ital. Po mnoha letech života v Londýně se rozhodli zpomalit, přemýšlet, nahlédnout na věci z nových perspektiv a podívat se, kam je jejich nová cesta zavede.

A zavedla je na dlouhou cestu přes různé země a kontinenty. Během této cesty měli štěstí, že se setkali s inspirujícími lidmi, kteří jim ukázali svět výběrové kávy. Za pár měsíců později noví přátelé dorazili k nim domů, předali jim know how a od té doby se začala psát historie pražírny PUCHERO, která sídlí v provincii Valladolid. Z původního skladu situovaného na venkově vytvořili své sídlo a pražírnu, kde se zelené kávové zrno mění na světle praženou kávu na pražičce Coffee Tech Ghibli R15, která pojme 15kg kávy. Kávu získávají napřímo od pěstitelů nebo od distributorů jako je Nordic Approach. Vedle toho našli ještě lásku ke kakau a výrobě kvalitní čokolády. Vždyť tyhle dvě suroviny mají k sobě relativně blízko.

379 Kč
Skladem (1 ks)
Země: Burundi
Odrůda: Red Bourbon
Farma: Kibingo
Ideální pro: V60, Aeropress, Kalita
Hmotnost balení: 250g
Region: Kayanza
Zpracování: promytá, cima anaer.
Nadm. výška: 1700-1900 m n. m.
Datum pražení: 25.1.2021
Výběrová zrnková káva

 

 

Kód Kód: PUCH7
Jméno značky: Puchero
Kategorie: VÝBĚROVKA JE NAŠE VÁŠEŇ
? Pražení: Filtr
Země původu: Burundi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: