Costa Rica - La Pira (natural)

Neohodnoceno

Chuťový profil: tropické ovoce, mango, karamelová sladkost

Balení: 250g

Cena za gram: 1,59 Kč

Stejný farmář, ale jiná odrůda kávy a jiná metoda zpracování než u této white honey kávy. A výsledek. Zcela odlišný chuťový profil - v tomto případě plný tropického ovoce, manga s neuvěřitelnou sladkostí. Naturální zpracování této kávy probíhalo za pomoci vyvýšených postelí, kde se zrno postupně sušilo déle než měsíc, s velkým využitím stínu, aby se doba sušení ještě o něco prodloužila. Pravidelné otáčení třešní při sušení probíhalo přesně podle harmonogramu, aby Carlos docílil této výjimečné chuti. Myslíme si, že se mu to náramně povedlo :)

Vše má na svědomí Carlos Ureña se svojí dcerou, kteří se starají o 7ha farmu zakládající si na filozofii biodynamického hospodářství a co nejpřívětivějšího vztahu k přírodě jako takové. La Pira se také již několikrát objevila v soutěži Cup of Excellence.

Káva je pražena v profilu omniroast - je tedy ideální jak pro filtr, tak pro espresso nápoje.

 

filtr_i_epresso

 

O pražírně:

Drop Coffee Roasters je pražírnou ze srdce Švédska, Stockholmu. Její historie se začala psát v roce 2009, kdy začali pražit na 1kg pražičce svojí vlastní výběrovku. Osobní vazby s farmáři a producenty, důraz na udržitelnost při samotné výrobě kávy a zájem vytěžit z každého zrna maximum potenciálu dělá z Drop Coffee Roasters výjimečnou pražírnu nejen ve Švédsku. Joanna Alm, hlavní postava pražírny je také trojnásobnou národní šampiónkou, na světovém šampionátu skončila druhá. Je zároveň autorkou knihy za lepší kávu - Manifest För Bättre Kaffe. A co teprve jejich obaly, to je krása už na první pohled.

399 Kč
Skladem (3 ks)
Země: Kostarika
Odrůda: Catuaí
Farmář: Carlos Urena Ceciliano
Ideální pro: V60, espresso
Hmotnost balení: 250g
Region: Tarrazú
Zpracování: naturální
Nadm. výška: 1650 m n. m.
Datum pražení: 7.5.2020
Výběrová zrnková káva

 

 

Kód Kód: DRP_11
Jméno značky: Drop Coffee Roasters
Kategorie: VÝBĚROVKA JE NAŠE VÁŠEŇ
? Pražení: Omniroast

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: