Indonesia Lintong Nihuta

Neohodnoceno
Akce Novinka
Lintong

CREME BRULE, BROSKVE, ČERNÝ ČAJ

coffee_package_icon 250g  | Cena za gram: 1,60 Kč  |  Cupping skóre: - b

nase_hodnoceni Broskve z lávy

 

Lintong Nihuta - svěží broskvová acidita, sladkost, černý čaj. Velmi smělá káva pro kávové nadšence z oblasti, která psala historii naší planety.

Pochází z družstva James Farmer Group, které je v oblasti největšího sopečného jezera na světě - Toba. Samotné jezero leží v kaldeře starověkého supervulkánu v severní části Sumatry. Největší erupce vulkánu se odehrála před 75 000 lety a byla zdrucíjí - vyhladila téměř celou lidskou populaci na planetě. 

No a jak všichni tuší - sopečná půda je velmi úrodná a ideální nejen pro výběrovou kávu. V kombinaci s nejvýše položenou oblastní v severní Sumatře z těchto třešní prostě nemůže být nic průměrného :) 

Třešně se po ručním sběru ještě ten samý den rozdrtí a fermentují přes noc. Poté se opláchnou čistou vodou a suší se na slunci po dobu cca 2 dní. Následně se mechanicky odstraní pergamen a samotné zrno se suší na slunci do doby dosažení optimální vlhosti. 

 

Samotná metoda zpracování zrna formou "WET HULL" je specifická pro Indonésii zejména díky vlhkému klimatu. Vychází z mokré metody, ale narozdíl od ní se pergamen odstraňuje v průběhu sušení a nikoli až na samotný závěr. 

 

 

Sopečná půda má dobře známou souvislost s úrodností v půdě pro pěstování kávy a půda kolem tohoto jezera je extrémně bohatá na živiny. Tato oblast má také nejvyšší nadmořskou výšku v severní Sumatře: další příspěvek ke komplexní chuti tohoto bobu.

Po ručním sběru se kávové třešně týž den rozdrtí a fermentují přes noc. Poté se omyjí čistou vodou a suší se na slunci po dobu až 2 dnů, poté se pergamen mechanicky odstraní a fazole se nechají sušit na slunci, dokud není dosaženo optimální vlhkosti.

Nejlepší tip: Doporučujeme recept na vaření 25 g na 500 ml nebo 2 šálky pomocí metody papírového filtru, abyste skutečně získali kyselost broskví a rebarbory.

 

 

zpusob_pripravy_spise_filtr_zluty

 

O pražírně:

Irská pražírna byla založena v roce 2013 Frankem Kavanaghem a Peterem Sztalem. Byla vůbec první v Dublinu.
Poté, co oba měli dost práce v oblasti grafického designu a korporátního bankovnictví, rozhodli se otevřít vlastní pražírnu. Jméno Cloud Picker pocházelo z jejich cesty do severního Thajska, kde navštívili kávové plantáže v oblasti Doi Chang na hranici s Thajskem / Barmou a kam museli jít doslova přes oblaky, aby viděli sběrače kávy! Mimo skvělou kávu se Cloudpicker zaměřují na životní prostředí - jejich balení je 100% recyklovatelné a kompostovatelné a zároveň CO2 neutral.

 
359 Kč
Skladem (> 5 ks)
Země: Indonésie Region: Severní Sumatra
Odrůda: Line S, Catimor Zpracování: wet hulled
Farmář: James Farmer Group Nadm. výška: 1650 m n. m.
Ideální pro: Kalita, V60, Aeropress Datum pražení: 21.10.2021
Hmotnost balení: 250g Výběrová zrnková káva, 100% arabica

 

 

 

Kód Kód: CLDPCKR_05
Jméno značky: Cloud Picker
Kategorie: VÝBĚROVKA JE NAŠE VÁŠEŇ
? Pražení: Filtr
Chuťový profil: Velmi ovocná
Země původu: Indonésie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: